Energie in je leven

Energie is voor ons heel kostbaar, het houd je in leven en zorgt dat je kunt leven. Alles wat we doen kost energie, we lopen langzaam leeg. Er zijn twee grote stromingen: je lichamelijke energie en je mentale energie. Deze twee zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. 

Om je mentale accu op te laden is alleen eten en drinken niet genoeg. Uiteindelijk zullen we "energie" moeten stoppen in energiegevers. Een mooi voorbeeld is beweging; na een mooie wandeling kan je mentaal helemaal opgeladen zijn. Ook hier geldt dat de dingen die uit jezelf komen vaak de grootste energiebronnen zijn, een hobby die bij jou past of een passie zal zorgen dat inspanning leid tot ontspanning en tegelijk je accu op zal laden. Dit is wel een proces wat je moet leren. Door zelfreflectie- en zelfobservatietechnieken kan je ontdekken wat jou energiegevers zijn. Ook hier geldt dat dit voor iedereen anders is, jij zal moeten bepalen waar je energie van krijgt. Vaak kan je door een aantal persoonlijks test al een idee krijgen wat het meest bij je zou kunnen passen. Door een tijdje heel bewust naar je eigen levensenergie te kijken kom je tot jou energiegevers. Daarna is het nog een kwestie van zorgen dat er voldoende ruimte in je leven is om regelmatig deze activiteiten te doen. 

In relaties kan je echt heel veel energie verliezen, maar ook weer heel veel terugkrijgen. Daarom zijn relaties in je leven heel belangrijk. Wat iedereen in zijn leven zal moeten leren is om genoeg energie gevende relaties in zijn leven te "creëren" en de relaties die je energie kosten tot een relatie te maken waar je zo min mogelijk energie insteekt tegen maximaal resultaat. 

Neem eens echt de proef op de som en zoek naar je relaties in je leven waar je energie van krijgt. Als je met zo’n iemand je tijd hebt gedeeld, ben je naderhand vaak nog energieker dan voor je naar die persoon toe ging. 

Als je deze relatie die je veel energie geeft eens goed zal bekijken kom je tot de conclusie dat dit een relatie is waar je echt jezelf kan zijn. In deze relatie accepteert de ander je zoals je bent en durf je ook echt te zeggen wat je denkt en wat je voelt.

- Energie verlies je in slechte relaties.
- Energie krijg je van goede relaties.
- Energie creëer je met je hoofd.
- Je moet energie geven om te ontvangen.

- Ben ik vaak moe?
- Laad ik op bij mijn kennissen?
- Heb ik genoeg energie om gelukkig te zijn?
- Weet ik waar ik energie van krijg?

- Ik kan je helpen de zoektocht naar waar je je energie verliest en hoe je opnieuw je eigen energie bron kan vinden.