Jezelf zijn

Jezelf zijn is niet zo eenvoudig, onze maatschappij en onze omgeving heeft daar nogal een belangrijke relatie mee. 
De hieronder staande onderwerpen zullen wat meer inzicht geven;

De reden van bestaan

Dit is misschien nog wel het aller moeilijkste stuk. Uiteindelijk weet niemand wat nu de echte reden is van ons bestaan. Er gaan zelfs theorieën dat we allemaal een gezamenlijke droom dromen en dat we die zelf kunnen beïnvloeden. Er zijn honderden geloofsstromingen die allemaal hun antwoorden geven. Vaak wordt je overtuiging al vroeg aangereikt door ouders of door school. Weinig mensen stellen zich deze vraag en leven het leven zoals het komt of zoals anderen het blijkbaar ook leven.

Lees meer...

Je eigen tijd

Heel de maatschappij roept dat “tijd is geld”, zelf doen we dat ook regelmatig. Maar nu even iets anders, hoeveel kost het om dat éne uurtje van gisteren terug te kopen? Als je tijd verspild dan is dat met nog geen miljard euro terug te kopen. De rijkste man ter wereld kan nog geen seconde uit het verleden goed maken. Daarom zul je moeten realiseren dat tijd niet in geld is uit te drukken, ook al laten anderen je het graag anders geloven.

Lees meer...

Relaties

In ons leven hebben we heel veel relaties en om in al die relaties jezelf te kunnen zijn vraagt nogal wat. Maar het is misschien wel één van de belangrijkste en moeilijkste stukken uit ons leven.

Lees meer...

Relatieproblemen

Relatieproblemen komen in iedere relatie voor, maar wanneer je nu een einde wilt maken aan je relatie lees dan dit gedeelte.

Lees meer...

Eigenwaarde

We hebben het allemaal over eigenwaarde, maar wat is nu eigenwaarde. Het is heel moeilijk om te bepalen in hoeverre je authentiek bent. Je bent namelijk gevormd door je omgeving. In ons leven moeten we socialiseren om niet buiten gesloten te worden, daarom leren we al heel vroeg om op anderen te letten. We nemen gedrag en normen en waarden over. Hieruit ontstaat de cultuur. Maar als je alleen maar gedragingen van anderen overneemt dan doe je jezelf tekort. Als je alleen doet wat anderen van je verwachten dan praat je meer over “anderenwaarde” in plaats van eigenwaarde. Het is belangrijk om goede relaties met anderen te hebben, maar die mogen niet ten koste gaan van jouw eigen keuzes en gedragingen.

Lees meer...

Energie in je leven

Energie is voor ons heel kostbaar, het houd je in leven en zorgt dat je kunt leven. Alles wat we doen kost energie, we lopen langzaam leeg. Er zijn twee grote stromingen: je lichamelijke energie en je mentale energie. Deze twee zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu.

Lees meer...

Maatschappij

Als er niemand meer in de wereld zou zijn, maar nog wel alles te koop is. Wat zou je dan nog kopen?
Deze vraag heeft me wel even bezig gehouden. Wat doen we allemaal in ons leven om de maatschappij of gewoon onze omgeving gerust te stellen. Als er niemand meer zou zijn, zou je dan nog steeds dat grote huis willen hebben die super dure kleren en die grote auto? We leren vanaf onze geboorte om ons aan te passen aan onze omgeving en dat is maar goed ook. Het gevaar is wel dat we hierin doorslaan en niet meer naar ons zelf luisteren.

Lees meer...