Hypnotherapie

Hypnotherapie is kortweg gezegd onder hypnose je problemen te lijf gaan. Het is misschien voor je gevoel een brug te ver, maar ik ga je uitleggen waarom hypnose helemaal niet eng of vreemd is. 

Hypnose is een diepe staat van ontspanning. Door deze ontspanning staat je onderbewuste open voor suggesties. Suggesties worden gegeven door de hypnotherapeut die zorgt dat de problemen waarmee je kampt kunnen worden beïnvloed. Dit kan echt van alles zijn:
 - Lastige gewoonten en gedrag.
 - Angsten, fobieën, traumaverwerking.
 - Burn-out/ Stress problemen.
 - Eetpatronen (te veel – te weinig).
 - Depressieve gevoelens.
 - Verslavingen.
 - Pijnklachten.
 - Slaapproblemen.
 - Seksuele problemen.
 - Problemen rondom sociale vaardigheden.

Hoewel je in een staat van diepe ontspanning komt, zal je nooit iets tegen je zin doen.
Soms worden we onbewust beïnvloed door een reclame zonder dat we dat doorhebben, met hypnose is dat net zo. Je hebt de reclame wel gezien en je kunt je hem ook herinneren, maar in de winkel koop je onbewust het aangeprezen product uit die reclame.
Helaas is niet iedereen toegankelijk voor hypnose, door een aantal simpele oefeningen zullen we samen bepalen of je er voor open staat. 
Bij sommige mensen zijn hun bewuste gedachten zo sterk dat alleen hypnotherapie een echte verandering te weeg kan brengen. Coaching en andere gesprekstherapieën richten zich op het bewuste brein, hypnotherapie richt zich voornamelijk op het onbewuste brein.
Vooraf aan de hypnotherapie sessie zal alles nog een keer duidelijk worden uitgelegd zodat je in alle rust je sessie kunt ondergaan.